Oricine care s-a colorat părul cunoaște prea bine faptul că nu totul merge întotdeauna conform planului. Indiferent dacă te culori acasă sau dacă mergi la salon, există întotdeauna potențialul de a întâmpina probleme de culoare a părului. De la închiderea prea mult a culorii, la efecte portocalii neașteptate, la culori lipsite de strălucire, există o mulțime de probleme care pot apărea. În acest blog, vom discuta cum puteți corecta o varietate de probleme de culoare a părului.

1. Părul devine prea întunecat

Poate fi un șoc atunci când culorarea părului te lasă cu o nuanță mult mai întunecată decât te așteptai. Dacă te afli în această situație, nu te panica. În primul rând, încearcă să te speli pe cap cu un șampon de curățare profundă, care poate ajuta la eliminarea culorii. Dacă aceasta nu funcționează, poți încerca un tratament specializat de eliminare a culorii, disponibil pentru cumpărare la majoritatea magazinelor de produse de frumusețe. În cele din urmă, dacă nuanța este încă prea întunecată, va trebui să vizitezi un profesionist pentru a corecta culoarea.

2. Părul devine portocaliu

Una dintre cele mai comune probleme de culoare a părului este obținerea unui rezultat portocaliu nedorit. Aceasta se întâmplă cel mai adesea atunci când persoanele cu păr brunet încearcă să se albească acasă. Din fericire, există mulți toneri disponibili care pot ajuta la corectarea acestei nuanțe nedorite. Caută tonere de culoare albastru sau violet, care vor contracara oranjul.

3. Părul devine lipsit de strălucire

S-ar putea să constați că după colorare, părul tău este lipsit de strălucire. Acest lucru se poate datora vopselei care a deschis cuticula părului, făcând ca acesta să pară fad și lipsit de viață. O soluție excelentă pentru această problemă este folosirea unui balsam de păr sau a unui tratament de păr special conceput pentru părul colorat. Acestea pot ajuta la restabilirea strălucirii și a sănătății părului tău.

4. Părul are o culoare neuniformă

Uneori, după colorare, vei observa că părul tău are o varietate de nuanțe diferite. Aceasta se poate întâmpla dacă părul tău era deja colorat sau dacă avea resturi de culoare anterioară înainte de închidere. Pentru a corecta aceasta, va trebui să mergi la un salon unde un profesionist poate remedia problema cu o tehnică numită „balayage” sau cu o aplicare uniformă de culoare.

5. Culorile vii se estompează rapid

Dacă ai optat pentru o nuanță puternică, însă a început să se estompeze rapid, poți rezolva această problemă printr-o îngrijire adecvată a părului. Asigură-te că folosești produse specifice pentru părul colorat și evită să te speli pe cap zilnic. Poți, de asemenea, să întărești culoarea între vopsiri, utilizând o mască de păr colorată sau un balsam colorat.

În încheiere, este important să ții minte că, deși vopsirea acasă poate fi o opțiune atrăgătoare, există întotdeauna riscul de a te confrunta cu probleme de culoare. De aceea, pentru a te asigura că obții rezultatele pe care ți le dorești, este întotdeauna o idee bună să ai la îndemână numărul unui stilist profesionist.

Sperăm că acest blog vă va fi de folos în aventura dvs. de colorare a părului. Țineți cont de aceste sfaturi și nu uitați: se întâmplă tuturora. Curaj și succes!