Atât bărbații, cât și femeile se confruntă cu problema căderii părului. Acest lucru poate fi cauzat de o mulțime de factori cum ar fi stresul, schimbările hormonale, anumite medicamente sau alte probleme de sănătate. Pentru a putea face față caderii părului, este important să se cunoască exact cauza acesteia. Există, de asemenea, o mulțime de moduri în care puteți să luptați împotriva căderii părului.

Cum să lupți împotriva căderii părului?

1. Schimbări în dieta ta

O schimbare benefică în dieta ta poate fi un mod bun de a lupta împotriva căderii părului. Folosește produse care conțin cantități mari de vitamine, minerale și proteine pentru a ajuta părul să crească. Exemple de alimente potrivite sunt: fructe, legume, pește, produse lactate, carne și fasole. Ele conțin toate vitaminele și mineralele necesare pentru a-ți menține și a-ți întări firele de păr.

De asemenea, bea suficientă apă și evită produsele procesate care conțin cantități mari de zahăr și sare. Unele produse alimentare pot contribui la uscarea scalpului și la subțierea părului, deci asigură-te ca dieta ta să fie sănătoasă.

2. Utilizează produse de îngrijire a părului potrivite

este foarte important să alegi produsele de îngrijire a părului potrivite pentru nevoile tale. Dacă ai părul uscat, evită să folosești produse de styling și balsamuri care conțin alcool, deoarece acestea pot face scalpul mai uscat și cauza căderea părului. Optează pentru produse de îngrijire a părului ce hidratează și reechilibrează umiditatea, și nu uita să folosești produse potrivite, în funcție de tipul tău de păr.

3. Evită vopsirea și tratamentele intense de styling

Acestea pot contribui la subțierea părului și la degradarea scalpului. De asemenea, tratamentele de styling intense precum ondularea sau alte tehnici de îngrijire cu căldură pot contribui la subțierea părului. Încearcă să optezi pentru tratamente la saloane și tehnici dedicate de styling care sunt mai moi și mai puțin agresive părului tău.

4. Evită produsele care conțin îngrășăminte chimice

Produsele care conțin îngrășăminte chimice pot slăbi și subția firul de păr și pot provoca iritarea scalpului. Acestea pot fi găsite în produse precum șampoane, balsamuri, șuvițe și produse de styling. Încearcă să folosești produse de îngrijire care sunt de calitate și care conțin doar ingrediente naturale, precum uleiuri esențiale sau alte produse de îngrijire pe bază de plante.

5. Alimente naturale pentru a stimula creșterea părului

Unele alimente au fost dezvoltate și folosite pentru a stimula creșterea părului. Poți să încerci produse precum uleiul de ricin, uleiul de masline, mierea, aloe vera sau un aliment fucoxantin care este un produs pe bază de seaweed și este foarte important pentru creșterea părului. Aceste ingrediente conțin cantități mari de vitamine și minerale esențiale, astfel încât să puteți ajuta părul să crească mai repede și mai puternic.

6. Vitamine și suplimente alimentare

Suplimentele alimentare sunt o altă modalitate bună de a lupta împotriva căderii părului. Puteți lua alimente care conțin vitamine și minerale, cum ar fi zincul, fierul, vitaminele B, acidul folic și vitaminele A, D și E. Acestea ajută la întărirea și înmulțirea firelor de păr. De asemenea, unele suplimente alimentare pot conține și ingrediente speciale cum ar fi uleiuri esențiale, extracte de plante, ulei de semințe de in, alge și altele, care pot ajuta la stimularea creșterii și regenerate fir util de păr.

7. Tratamente la salon

Există și tratamente la salon care pot ajuta la lupta împotriva căderii părului. Acestea pot include produse profesionale pentru scalp și produse profesionale pentru tratamentul firului de păr. De asemenea, unii specialiști în acest domeniu vor folosi tratamente precum OEMM, care este un tratament special conceput pentru a stimula creșterea și pentru a întări firele de păr.

8. Masaj pentru scalp

Un alt mod bun de a lupta împotriva căderii părului este masajul scalpului. Acesta ajută la stimularea circulației sângelui și po