De când am început să îmi aranjez părul, am simțit că-mi caut, într-un fel, porozitatea părului. Știam că avem, mulți dintre noi, probleme diferite și că fiecare tip de păr are nevoi diferite, dar nu înțelegeam întotdeauna complexitatea acestora. Știam că avem fire de păr care se umflă și care sunt mai ușor de stilat sau fire care se încurcă și sunt mai dificil de îngrijit. Știam și că, în funcție de produsele de îngrijire pe care le folosim, anumite produse funcționează mai bine pentru anumite tipuri de păr. Știam toate astea, dar nu îmi dădeam niciodată seama că aceste diferențe au și o explicație.

Cu toate acestea, în ultimul deceniu, s-au făcut multe schimbări în domeniul ingrijirii parului și al stilizării. Astăzi, mulți dintre noi știu ce înseamnă porozitatea părului și cât de importantă poate fi cunoașterea acesteia în alegerea produselor potrivite care să ne ajute să avem și să menținem un păr sănătos și strălucitor. De aceea, m-am gândit să fac un scurt rezumat a ceea ce înseamnă porozitatea părului și cum o poți folosi pentru a-ți îngriji și stiliza părul într-un mod mai eficient.

Ce înseamnă Porozitatea Parului?

Porozitatea părului se referă la abilitatea lui de a absorbi și de a reține umiditatea. Acest lucru poate fi influențat de o gamă largă de factori, de la stilul de viață la gene și anumite proceduri de îngrijire a părului. În mod obișnuit, părul este clasificat ca fiind de înaltă porozitate, medie porozitate sau scăzută porozitate. Porozitatea joasă se referă la firele de păr care sunt greu de desfășurat și care au tendința de a fi mai dificil de aranjat. Porozitatea medie se referă la firele de păr care pot fi aranjate ușor și care pot reține ușor umiditatea. În ceea ce privește porozitatea înaltă, acestea se referă la părul care are tendința de a se desfășura mai ușor, dar care, de asemenea, poate să absoarbă umiditatea în exces și care devine, astfel, mai greu de stilizat.

Deși porozitatea părului poate fi influențată de anumite factori, aceasta poate fi, de asemenea, examinată și determinată. Puteți face acest lucru folosind ușor un instrument special, cunoscut sub numele de „test de porozitate a părului”. Acest test se poate face acasă și se bazează pe modul în care firele de păr se desfășoară sau se umflă sub apa rece. De regulă, firul de păr care face acest lucru imediat nu are umiditate și este în mod normal clasificat ca fiind de înaltă porozitate. Firele de păr care se desfășoară încet și se umflă în apă rece sunt, de obicei, clasificate ca fiind cu porozitate medie. Firele de păr care nu se desfășoară și nu se umflă în apa rece sunt de obicei clasificate ca având porozitate scăzută.

De ce Ar trebui să Știți Porozitatea Parului?

Dacă vă îngrijiți și stilizați părul corect, în funcție de porozitatea sa, vă puteți bucura de rezultate vizibile și durabile. Acest lucru se datorează faptului că folosirea produselor potrivite și tehnicilor poate contribui la îndepărtarea mătreții, la ștergerea nisipului și a părului uscat, la reducerea lipsei de strălucire și la reducerea frizurii. Pentru a face toate acestea, este necesar să știți cu exactitate ce tip de porozitate are părul vostru și să vă adaptați tehnicile și produsele de îngrijire acestuia. Â De exemplu, produsele pe bază de ulei sunt, de obicei, recomandate pentru persoanele cu fire de păr de înaltă porozitate, în timp ce produsele pe bază de umiditate sunt mai potrivite pentru părul cu porozitate medie sau scăzută. Â Cu alte cuvinte, în cazul în care știți porozitatea părului vostru, veți putea folosi produsele potrivite pentru a vă bucura de păr sănătos și strălucitor pe termen lung.