O manichiură acasă poate fi distractivă, relaxantă și o modalitate excelentă de a economisi timp și bani. Cu toate acestea, pentru a menține manichiura strălucitoare și proaspătă, este necesară o întreținere adecvată. Acest articol vă va arăta cum să vă îngrijiți manichiura la domiciliu pentru ca aceasta să arate impecabil pentru o durată îndelungată.

Cunoașterea uneltelor potrivite

Pentru a vă îngriji manichiura la domiciliu, aveți nevoie de următoarele unelte: o pilă de unghii, un buffer de unghii, o pungă de bumbac, o sticlă de acetonă, o sticlă de ulei de cuticule, o sticlă de bază și un lac de unghii de top. Toate aceste lucruri pot fi adesea găsite la un salon de înfrumusețare sau la un magazin local de produse de frumusețe.

Cum să îngrijim manichiura acasă

1. Păstrați-vă unghiile curate și uscate

Este esențial să începeți cu unghii curate și uscate înainte de a aplica vopsea sau tratamente pentru unghii. Spălați-vă mâinile cu un săpun antibacterian și ștergeți-le complet. Evitați utilizarea cremelor de mâini sau uleiurilor până după ce terminați de pictat unghiile, deoarece acestea pot duce la decolorarea lăcuirii.

2. Îngrijirea cuticulelor

Un alt pas fundamental în întreținerea manichiurii este îngrijirea cuticulelor. Este necesar să vă hidratați cuticulele. Aplicați un ulei sau o cremă specială pentru cuticule și lăsați-l să se înmoaie timp de câteva minute înainte de a folosi un instrument de îndepărtare a cuticulelor pentru a împinge înapoi excesul de piele. Încercați să realizați acest pas săptămânal pentru a menține cuticulele sănătoase și aspectul general al manichiurii.

3. Sigilați marginile unghiilor

Aplicați întotdeauna lacul de unghii pe marginea liberă a unghiei pentru a sigila în culoare. Acest lucru va ajuta la protejarea stratului superior al unghiei de la tăiere și decojire, prelungind durata de viață a manichiurii.

4. Aplicați o bază și o acoperire de top

Aplicația de bază ajută la protejarea unghiilor de la decolorare și oferă un strat pentru ca lacul de unghii să se prindă de, ceea ce prelungește durata de viață a manichiurii. În același timp, aplicarea unui strat superior adăugă strălucire și protecție împotriva ciobirii și a decolorării, ajutând manichiura să reziste mai mult timp.

5. Păstrați unghiile hidratate

Unul dintre cele mai mari secrete ale întreținerii manichiurii este să vă hidratați unghiile. Aplicați regulat un ulei de cuticule pe unghiile și cuticulele, pentru a vă asigura că ele rămân sănătoase și hidratate. Unghii uscate sau descuamate nu numai că nu arată bine, dar pot duce și la ciobire și la ruperea lăcuirii.

Concluzie

Întreținerea manichiurii acasă poate necesita ceva timp, efort și disciplină, dar rezultatele sunt cu siguranță merituoase. Înarmat cu cunoștințele adecvate și cu uneltele potrivite, puteți să vă mențineți manichiura strălucitoare și proaspătă, economisind astfel timp și bani pe care ați putea să-i cheltuiți vizitând salonul. Începeți acum și bucurați-vă de frumusețea unghiilor sănătoase, strălucitoare și bine îngrijite.