Unghiile bine întreținute adaugă un plus de strălucire aspectului nostru și ne ajută să ne simțim mai bine în pielea noastră. Unghiile vopsite și strălucitoare pot adăuga o notă de rafinament și eleganță stilului nostru. Să ne dăm noi înșine manichiura la domiciliu poate fi amuzant și răsplătitor, dar necesită și o îngrijire și întreținere adecvate. În acest articol, vă vom ghida prin pașii esențiali pentru a menține manichiura acasă.

1. Îndepărtează vopseaua veche înainte de a aplica una nouă

Vopseaua de unghii trebuie să fie îndepărtată în totalitate înainte de a aplica alta nouă. Toate
urmele de vopsea de unghii trebuie îndepărtate cu o soluție de îndepărtare a ojei. Menține unghia sub presiune timp de câteva secunde, apoi șterge de la bază până la vârf.

2. Curăță unghiile și cuticulele

Spălați-vă bine mâinile și unghiile pentru a îndepărta orice urmă de praf sau ulei care ar putea impiedica aderarea vopselei de unghii. Apoi, folosiți o perie de unghii pentru a curăța sub unghie. Cuticulele pot fi înmuiate într-o baie de apă caldă cu ulei de măsline și apoi împinse înapoi cu un băț de lemn de portocal.

3. Aplică o bază de protecție

Aplică o bază de protecție pe unghii înainte de a aplica lacul de unghii. Acest strat de protecție împiedică oja să pătrundă direct pe unghii, protejându-le și îmbunătățind aderarea lacului de unghii.

4. Aplică oja de unghii

Acum este momentul să aplici oja de unghii. Aplica pe fiecare unghie un strat subțire de ojă, lăsându-l să se usuce complet înainte de a aplica al doilea strat. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a unghiei, inclusiv marginile, pentru o rezistență mai bună.

5. Aplică un strat de finisare

Pentru a oferi unghiei strălucire și a ajuta la îmbunătățirea rezistenței manichiurii, aplică un top coat sau un strat de finisare peste colorant. Acesta ajută de asemenea la accelerarea uscării.

6. Îngrijirea după manichiură

Pentru a menține manichiura proaspătă atât timp cât este posibil, îngrijește-ți unghiile în mod regulat. Aplică un ulei de cuticule zilnic, evită activitățile care pot provoca ciobire sau spargere a unghiilor și folosește mănuși când faci treburile casnice.

Păstrând următoarele sfaturi în minte, puteți menține aspectul proaspăt al manichiurii de la domiciliu chiar și după o săptămână sau mai mult! Îngrijirea unghiilor este o parte esențială a rutinei de înfrumusețare, iar făcând-o acasă, puteți economisi timp și bani. Însă cel mai important, veți avea deplinul control asupra procesului și veți putea să vă răsfățați unghiile în confortul casei dumneavoastră. Dacă aveți grijă de manichiura dvs. în mod adecvat, unghiile dvs. vor arăta întotdeauna superbe!