Introducere

Cosmeticele sunt produse folosite pentru îngrijirea sau îmbunătățirea aspectului fizic. Ele conțin, de obicei, substanțe active și inactive care măresc eficacitatea produselor și mențin proprietățile lor de-a lungul timpului. Aceste ingrediente active și inactive pot afecta părul, pielea, buzele și alte părți ale corpului uman. Printre aceste ingrediente se numără ceara, uleiurile și emulsiile. Aceste formulări cosmetice completează aspectele fizice ale corpului prin ameliorarea calității de viață și oferind buna dispozitie.

Fiecare marca de cosmetice folosește anumite ingrediente active specifice și formulează produsele individual pentru obținerea unor beneficii optime. Această articol vă va oferi o înțelegere mai profundă asupra substanțelor active piercing brandurilor preferate de cosmetice și cum aceste ingrediente afectează corpul.

Ce sunt substanțele active?

Substanțele active din cosmetice sunt formule chimice care se folosesc pentru a obține efectele dorite. Unele din aceste substanțe sunt produse în mod natural, cum ar fi uleiurile și emulsiile, altele sunt produse chimic, cum ar fi parabenii și alte produse chimice inhibitoare.

Substanțele active sunt folosite în produsele de îngrijire a pielii într-o varietate de forme, deși majoritatea sunt curent sub formă de creme, seruri, loțiuni și alte produse cosmetice. Aceste produse sunt concepute pentru a furniza un anumit efect. Exemple de astfel de efecte incluse pot fi hidratarea, netezirea, îndepărtarea petelor, a petelor cauzate de vârsta sau combaterea îmbătrânirii. Aceste efecte variază în funcție de produsele cosmetice și substanța activă pe care o conțin.

Unde sunt substanțele active prezente în cosmetice?

Substanțele active din cosmetice pot fi folosite atât în produsele de îngrijire a pielii, cât și în produsele de îngrijire a părului, buzelor, unghiilor și a altei zone ale corpului. Majoritatea produselor cosmetice inovatoare au un applicator și un efect specific pe care îl obțin grație substanței active pe care o conțin.

Tipuri de substanțe active

1. Uleiuri

Uleiurile sunt ingrediente active obișnuite ale produselor cosmetice. Folosite de mii de ani în formulări cosmetice, uleiurile nu numai că furnizează un lubrifiant usor la exteriorul pielii, ci și contribuie la schimbarea și păstrarea îngrijirii pielii. Uleiurile pot fi divizate în luni și uleiuri volatil. Unele exemple de uleiuri luni sunt gălbenușul de ou, migdalele și susanul, în timp ce lavanda și tea tree sunt câteva exemple de uleiuri volatile.

Uleiurile ecologice pe bază de plante sunt bune pentru anumite formulări cosmetice, este lipsit de conservanți și oferă, de asemenea, un parfum plăcut produselor cosmetice. Acestea joacă așadar un rol important în prevenirea mâncărimii, alergiilor și inflamațiilor la nivelul pielii. Uleiurile recomandate pentru pielea uscată sunt: măslinele, migdalele, susanul și uleiul de alune.

2. Emulsii

Emulsiile sunt baza formulării unui produs cosmetic. Acestea pot fi microscopice sau macroscopice. Exemple de emulsii microscopice include untul de Shea, untul de cacao, uleiul de masline, ulei de cocos și ulei de alune. Emulsiile macroscopice, cum ar fi vaselina, uleiurile nutritive și ceara de albine, sunt folosite pentru a preveni pierderea umezelii și hrănind pielea.

Când se depune pe piele, aceste emulsii se confruntă cu lipsa umezelii și necesitatea de a reține umiditatea și a menține pielea sănătoasă pentru mai mult timp. Acestea se leagă de celulele pielii și le protejează de orice factori externi care ar putea deteriora straturile pielii. Acestea formează așadar un strat protector pe suprafața pielii și asigură sănătatea sa și pielea îi oferă rezistență împotriva factorilor externi.

3. Moisturizeri

Ingredientele hidratante sau moisturizerii leagă și mențin umiditatea în straturile pielii. Acestea sunt, de asemenea, substanțe active care ajută la conectarea moleculelor și la prevenirea pierderii în suspensie a moleculelor hidratante-captoare. Acestea pot fi, de asemenea, folosite pentru a preveni uscarea și inmuierea produselor cosmetice.

Exemple de ingrediente hidratante sunt glicerina, butilen glicolul și alte alcooli și uleiuri nesaturate. Aceste componente au un efect hidratant și adesea pot ajuta pielea folosind compuși polimeri, cum ar fi etilen-glicolul, alantoina și dimetil-sulfoxidul. Acestea pot fi de asemenea folosite pentru a susține efectele substanțelor active din produsele cosmetice.

4. Sunscreen-ele

Substanțele active din produsele de solar, sau sunscreen-ele, oferă protecție împ